Les nostres festes i fires

Les Caramelles del Roser

Les caramelles és una tradició de Pasqua estesa per tots els Països Catalans.

A Sant Julià de Vilatorta reben el nom de Caramelles del Roser, i són peculiars per la indumentària: capa llarga amb valona sobreposada, barret de copalta i llaç català de color vermell. Els caramellaires porten una vara tornejada anomenada bordó, i mentre caminen interpreten els Goigs del Roser, segons la variant oriünda que s’ha conservat per tradició oral des de la constitució de la confraria el 1590. Són, per tant, les caramelles més antigues de Catalunya.

El dia de Pasqua Florida té lloc la cantada de caramelles i una setmana després la trobada de caramellaires d’arreu de Catalunya.

Fira del Tupí

Aquest any la Fira del Tupí se celebrarà en un sol dia, el dissabte 23 de maig i serà una festa d’experiències amb fang, un taller obert per conèixer les tècniques, disseny i art de la mà de ceramistes i terrissers emergents i professionals per crear peces fetes amb les pròpies mans, creativitat i enginy. 
Perquè tots portem un artista dins. En aquesta edició ens centrarem en la part educativa, creativa i lúdica de la ceràmica, sense deixar de banda la part comercial i de venda per promocionar els artistes consolidats i emergents i la gastronomia. Estarà situada al recent remodelat parc de les Set Fonts, on tothom podrà gaudir de la festa de la ceràmica. Ceràmica oberta, per a totes les edats, gustos i estils.
Ceramistes emergents, artesans professionals i marques independents seran presents a la Fira del Tupí en un mercat d’artistes emergents: "Mercat de l'escorxador" i el mercat de la ceràmica on mostraran i vendran productes funcionals i de disseny fets de forma artesanal i amb produccions locals a petita escala. 

Ja estan obertes les inscripcions. El termini d'inscripció acaba el 17 d'abril de 2020. Podeu consultar les bases de participació i descarregar-vos el formulari d'inscripció ens els documents adjunts. Animeu-vos a participar per gaudir tots junts d'aquesta gran festa de la ceràmica!

  • No s'han trobat resultats.
Darrera actualització: 17.02.2020 | 08:59
Darrera actualització: 17.02.2020 | 08:59