La FEEC homologa un sender inspirat en el poeta Verdaguer que manté l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Dilluns, 11 de novembre de 2024

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha homologat el sender de petit recorregut PR-217 Camins de Verdaguer i rehomologat els senders locals SL-123 Casol de Puigcastellet i SL-122 Puig del Far, a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Això vol dir que aquests itineraris, que l’espai natural ha preparat i senyalitzat, tenen un segell de qualitat. El nou sender homologat, que ja formava part de l’oferta d’itineraris senyalitzats de l’Espai Natural, recorre indrets emblemàtics que van inspirar el poeta Jacint Verdaguer, tot passant per Folgueroles, Tavèrnoles i Sant Julià de Vilatorta.

Camins de Verdaguer, amb 16,64 km de llarg i un desnivell de 538 m, comença al Centre d’Informació de Folgueroles però també es pot iniciar al Centre d’Informació de Tavèrnoles. L’itinerari descobreix alguns dels entorns de la infància i adolescència del poeta Mossèn Cinto Verdaguer. Indrets com la font Trobada, el gorg de Llitons o el salt de la Minyona van deixar una forta empremta en la seva personalitat i van ser font d'inspiració per a la seva obra. Així mateix, a Folgueroles es pot visitar, fora de la ruta, la Casa Museu Verdaguer.

A més d’aquest PR, la FEEC ha rehomologat els senders SL-123 Casol de Puigcastellet i SL-122 Puig del Far, amb recorreguts que travessen Folgueroles, Vilanova de Sau i Tavèrnoles, assegurant així la seva actualització i manteniment.

Amb aquestes accions, l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona manté l’oferta de rutes accessibles i ben senyalitzades per als amants de la natura i l’excursionisme. Tota la informació actualitzada sobre els itineraris es pot consultar als centres d’informació dels municipis de l’àrea, a la pàgina web de l’Espai Natural, a l’aplicació mòbil Itineraris Parcs i també a Wikiloc, tant al web com a l’app, on es poden seguir gratuïtament.

Aquesta acció forma part del conveni de col·laboració entre la Xarxa de Parcs Naturals i la FEEC, que busca fomentar una pràctica de l’excursionisme compatible amb la preservació dels valors naturals i culturals dels espais protegits. El conveni estableix diverses línies d'actuació, com la creació d’una xarxa de senders i itineraris amb senyalització i manteniment adequats, seguint els criteris d’homologació de la FEEC per a Senders de gran recorregut (GR), Senders de petit recorregut (PR) i Senders locals (SL). Aquestes rutes permeten que els visitants gaudeixin dels espais naturals amb garanties d’orientació i seguretat, alhora que respecten el medi ambient. La FEEC actualment té uns 12.000 km de senders homologats a Catalunya.

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

 

Darrera actualització: 14.11.2024 | 14:28