Comença el quart any del seguiment per estudiar l'evolució de la papallona del boix a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona
La reactivació del programa de seguiment d'aquesta invasió biològica permetrà tenir més dades dels efectes que la papallona del boix causa als hàbitats forestals.
Arriba la primavera i la papallona del boix (Cydalima perspectalis) surt de la seva fase d’hibernació i comença a afectar l'escassa rebrotada dels boixos que encara sobreviuen a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona.
L'eruga de la papallona del boix (Cydalima perspectalis) s'ha despertat a inicis de març i aquest fet ha estat el punt de sortida per a la nova campanya de seguiment, que serà la quarta i que permetrà avaluar la dinàmica poblacional de la papallona del boix i quin serà el futur dels boixos a l'Espai Natural.
El 2018 es va iniciar el seguiment de la papallona del boix a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, amb l’objectiu de recollir dades globals de captures de papallones del boix amb l’ús de trampes estandarditzades per aquesta finalitat. Aquestes dades permeten conèixer la biologia de l’espècie i l’expansió de la plaga en l’àmbit de l’Espai Natural. El mateix any es va iniciar un seguiment de la mortalitat i de la capacitat de rebrotada en els boixos afectats.
Les afectacions més importants es van donar durant el 2018 i en els anys posteriors les captures d'adults han baixat de forma considerable fins al punt d’arribar a ser un 80 % inferiors. Aquesta disminució es deu a l’escassetat de menjar disponible ja que molts boixos han mort (més del 60 %) o presenten una rebrotada molt escassa.