A Catalunya trobem el mosquit tigre i el mosquit comú. Per reduir el risc de malalties de les quals són portadors, cal dur a terme accions que disminueixin els punts de cria.
El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l'estiu de 2004. Se'l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes. El mosquit adult fa entre 2 i 10 mm.
La presència del mosquit és molt molesta per l'elevat nombre de picades que causen els exemplars femella. Aquest mosquit té la capacitat d'actuar com a transmissor d'algunes malalties, com les produïdes pels virus Chikungunya, dengue i Zika.
Es pot desenvolupar en qualsevol recipient que contingui aigua durant uns set dies. El mosquit pon ous i es desenvolupa en espais petits amb aigua estancada. No els agrada posar els ous en aigües en moviment ni en masses d'aigua grans. El clima i les hores de llum solar són altres factors que condicionen el cicle vital del mosquit. Se'n poden trobar actius des de començament de maig fins a final d'octubre, però segons les temperatures aquest període pot variar.
La prevenció és el millor mètode per al control d'aquest mosquit: per el seu control el més important i efectiu és evitar la posta d'ous i el creixement de les seves larves aquàtiques, i eliminar tots els punts d'aigua on pot créixer.
Per prevenir la proliferació del mosquit tigre
Com evitar les picades
Com s'han de guarir les picades