Del 14 al 29 de novembre se celebra a Catalunya la 25a Setmana de la Ciència. Durant aquesta setmana es portaran a terme tot un munt d’activitats de disseminació científica arreu del nostre territori.
Jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics… tot un ventall de possibilitats al teu abast en una edició assenyalada en què celebren els 25 anys disseminant la ciència i la tecnologia.
L'entrada en vigor el divendres 30 d'octubre de noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció de la pandèmia de la covid-19 al territori de Catalunya ha comportat l'anul·lació de totes les activitats planificades per la setmana de la ciència a Sant Julià de Vilatorta, així com també les que formaven part del programa Viu el Parc de la Xarxa de Parcs Naturals.
La situació excepcional viscuda amb motiu de la pandèmia de la covid-19, fa que, com no podia ser d’una altra manera, la temàtica de l'SC'20 se centri en aquesta malaltia, la seva evolució global i l’estat de la recerca sobre el coronavirus SARS-CoV-2.
La 25a Setmana de la Ciència tindrà també altres temes centrals d’idèntica rellevància, com són, d’una banda, l’Any Internacional de la Sanitat Vegetal de la UNESCO, i de l’altra, el centenari del naixement de diferents persones que han estat referents als respectius camps de coneixement. Són el filòleg i lingüista Antoni Maria Badia i Margarit; el químic Enric Casassas i Simó; la química anglesa, Rosalind Franklin, clau en el descobriment de l’ADN; i l’escriptor i bioquímic Isaac Asimov. El meteoròleg, astrònom i sismòleg Eduard Fontserè i Riba s’afegeix als homenatjats per l’SC’20 pel 150è aniversari del seu naixement.
La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI).