468 joves osonencs han utilitzat el servei de BusNit per tornar a casa

Dilluns, 8 de febrer de 2016

El servei de Bus NiT va ser un èxit i va funcionar durant la nit del carnaval de Torelló, fins a 22 joves de Sant Julià van ser usuàris del servei prestat des del Consell Comarcal

La matinada del Carnaval de Torelló, el BusNiT del Consell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de Torelló ha tornat a prestar el servei de transport nocturn a la població jove d’Osona. En nombres absoluts aquest any s’han desplaçat 468 joves, cosa que ha suposat la mobilització d’una flota de14 autobusos que, pel cap baix, han permès treure de la carretera uns 250 vehicles privats. Pel que fa a Sant Julià de Vilatorta, fins a 22 joves van utilitzar el servei del Bus NiT per tornar cap a casa des de Torelló.
En aquest sentit, El BusNit és un programa consolidat, mancomunat entre el Consell Comarcal i els ajuntaments d’Osona que ofereix un servei d’autobús a la nit a joves dels municipis de la comarca que per motius d’oci es desplacen a poblacions veïnes. L’objectiu del programa és donar resposta al problema de mobilitat que presenta el col·lectiu jove i, alhora, reduir la sinistralitat a la carretera.
El passat cap de setmana s’ha facilitat el transport a població de 32 municipis i/o pobles: Alpens, Balenyà, Borgonyà, Calldetenes, Centelles, Folgueroles, Gurb, l’Esquirol, Manlleu, Montesquiu, Muntanyola, Olost, Oristà, Prats de Lluçanès, Roda de Ter, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Pere de Torelló, Sant Martí de Centelles, Sant Quirze de Besora, Santa Eugènia de Berga, Santa Eulàlia de Puigoriol, Santa Creu de Jutglars, Sora, Seva, Taradell, Tavèrnoles, Vic, Vidrà i Viladrau.
Tot això suposa minimitzar el riscs d’accidents, tant a les carreteres principals d’Osona que passen pels punts neuràlgics de la comarca com a les carreteres que vertebren les poblacions més petites; han pogut utilitzar el servei els joves de la capital de la comarca, Vic, però també jovent de poblacions més petites com ara Vidrà, Viladrau, Alpens, Sora... on determinats serveis no arriben.
D’altra banda, també han utilitzat el servei jovent procedents d’altres indrets com és Barcelona, Badalona, Sant Feliu de Sasserra, Aiguafreda, Palafolls, Santa Maria d’Oló, Santa Maria de Merlès, Sant Pere Pescador, Oix... els quals són residents a Osona de cap de setmana o bé s’allotgen a cases d’amics i amigues de la comarca i han gaudit d’una festa local caracteritzada pel bon ambient, l’humor i l’alta qualitat.
L’edat d’utilització del BusNit es situa entre els 18 i els 24 anys en un 63,00%. Població major d’edat que, en la seva majoria poden comptar amb vehicle propi per desplaçar-se però opten per fer-ho amb bus, un mitjà còmode i segur. Un altre 32% són joves menors d’edat, de 16 i 17 anys de manera que es lliura les famílies d’anar-los a recollir a Torelló un cop acabada la festa. El 5 % restant són d’altres edats de 25 a 37 anys. Pel que fa a la distribució per sexe un 55,12 % són nois i el 44,88% noies.

 

Darrera actualització: 12.02.2016 | 10:43