A punt d'acabar la primera fase de les obres de Ca l'Anglada

Divendres, 11 de desembre de 2015

Ca l’Anglada es convertirà ben aviat en un edifici plurifuncional d’ús públic. Les obres de la primera fase que van començar a mitjan d’agost han d’estar enllestides a finals d’any. Aquesta fase preveu l’adequació total de la planta baixa on s’hi establirà el nou punt d’informació turística de l'Espai Natural i el centre d’interpretació de les Caramelles.

També es milloren els accessos i es fan noves les instal·lacions, els sanejaments i els serveis. La segona fase completarà l’adequació de la resta de l’edifici i l’exterior. A la planta superior s’hi establiran el punt jove i les sales de tallerisme.

També s’habilitarà el terrat per fer-lo visitable des d’on es podrà contemplar una magnífica vista del nucli històric i els turons i llocs del nostre entorn més proper, i un paisatge espectacular que abraça des dels Pirineus al massís del Montseny passant pel Collsacabra, el Puigsacalm, Bellmunt i el Pedraforca. Per facilitar-ne la identificació dels llocs s’hi instal·laran unes taules d’orientació.

Les obres van ser adjudicades a l’empresa Voracys S.L per un import de 264.491,36 € (IVA inclòs) i es preveu finançar-les amb el programa complementari d’edificis singulars i el programa complementari de renovació d’infraestructures i regeneració urbana del nucli històric, -ambdós de Xarxa Barcelona de la Diputació-.

Aquest projecte, inclòs en el FEDER, també compta amb un crèdit de la Diputació de Barcelona. Tot i que es preveu fer les obres en dues fases, l’Ajuntament va decidir executar-les correlativament per aprofitar els solapaments i poder estalviar diners en l'adjudicació, com així s’ha demostrat. El projecte fixa un termini de 8 mesos per a fer les obres i es preveu que els treballs estiguin acabats la propera primavera.

 

Un ambiciós projecte de rehabilitació

La preservació i restauració de ca l’Anglada es planteja i es justifica per raons arquitectòniques, històriques, i paisatgístiques ja que es tracta d’un edifici creat per Miquel Pallàs l’any 1897, amb una forta personalitat, situat en un punt cèntric i de referència com és la plaça Major i forma part de l’skyline del poble. També per raons funcionals en el ventall més ampli que va des de la seva adequació a les noves necessitats d’ús, fins a l’impacte positiu que generarà des del punt de vista de l’economia local, turístic i social. La restauració de ca l’Anglada s’emmarca en el projecte de reforma del nucli històric amb la voluntat de millorar i reivindicar el paisatge i l’entorn urbà per fer-lo més atractiu i accessible a tots els vilatortins i visitants.

Darrera actualització: 18.12.2015 | 08:23