Ca l’Anglada es convertirà ben aviat en un edifici plurifuncional d’ús públic. Les obres de la primera fase que van començar a mitjan d’agost han d’estar enllestides a finals d’any. Aquesta fase preveu l’adequació total de la planta baixa on s’hi establirà el nou punt d’informació turística de l'Espai Natural i el centre d’interpretació de les Caramelles.
També es milloren els accessos i es fan noves les instal·lacions, els sanejaments i els serveis. La segona fase completarà l’adequació de la resta de l’edifici i l’exterior. A la planta superior s’hi establiran el punt jove i les sales de tallerisme.
També s’habilitarà el terrat per fer-lo visitable des d’on es podrà contemplar una magnífica vista del nucli històric i els turons i llocs del nostre entorn més proper, i un paisatge espectacular que abraça des dels Pirineus al massís del Montseny passant pel Collsacabra, el Puigsacalm, Bellmunt i el Pedraforca. Per facilitar-ne la identificació dels llocs s’hi instal·laran unes taules d’orientació.
Les obres van ser adjudicades a l’empresa Voracys S.L per un import de 264.491,36 € (IVA inclòs) i es preveu finançar-les amb el programa complementari d’edificis singulars i el programa complementari de renovació d’infraestructures i regeneració urbana del nucli històric, -ambdós de Xarxa Barcelona de la Diputació-.
Aquest projecte, inclòs en el FEDER, també compta amb un crèdit de la Diputació de Barcelona. Tot i que es preveu fer les obres en dues fases, l’Ajuntament va decidir executar-les correlativament per aprofitar els solapaments i poder estalviar diners en l'adjudicació, com així s’ha demostrat. El projecte fixa un termini de 8 mesos per a fer les obres i es preveu que els treballs estiguin acabats la propera primavera.
Un ambiciós projecte de rehabilitació
La preservació i restauració de ca l’Anglada es planteja i es justifica per raons arquitectòniques, històriques, i paisatgístiques ja que es tracta d’un edifici creat per Miquel Pallàs l’any 1897, amb una forta personalitat, situat en un punt cèntric i de referència com és la plaça Major i forma part de l’skyline del poble. També per raons funcionals en el ventall més ampli que va des de la seva adequació a les noves necessitats d’ús, fins a l’impacte positiu que generarà des del punt de vista de l’economia local, turístic i social. La restauració de ca l’Anglada s’emmarca en el projecte de reforma del nucli històric amb la voluntat de millorar i reivindicar el paisatge i l’entorn urbà per fer-lo més atractiu i accessible a tots els vilatortins i visitants.