2n Concurs de cuina vilatortina de cassola

Dimecres, 27 de maig de 2015

Les pilotilles amb tela és el tema del 2n Concurs de cuina vilatortina de cassola. Les inscripcions es poden fer fins el dijous 28 de maig a les oficines de l'Ajuntament. Animeu-vos a participar-hi.

Les pilotilles amb tela són una elaboració ben nostrada. Es coneixen, i es cuinen encara avui, des del centre de la Plana fins ben amunt al Cabrerès. A poques altres cuines del territori català les trobareu. Les dues versions més reconegudes són dues: les pilotilles de mida grossa que es guisen acompanyades de verdures o altres ingredients de temporada o bé es cuinen a la brasa, i la seva versió més menuda, les que eren tradicionalment utilitzades per a complementar la sopa torrada, una altre elaboració molt singular del nostre territori. A Sant Julià de Vilatorta encara avui es venen a les carnisseries, es cuinen i serveixen als bars i restaurants i es guisen a les cuines del poble. És amb la voluntat de documentar aquestes receptes, aquests plats suculents i que ve de gust sucar, que us proposem el concurs de Cuina Vilatortina en Cassola d'enguany: la cassola de pilotilles amb tela. La proposta consisteix a elaborar un guisat amb pilotilles amb tela amb els ingredients que més us agradin: verdures de temporada (faves i pèsols), amb samfaina, amb sípia, amb peus de porc, gambes o bacallà, etc. Totes les opcions són valides si són cuinades i presentades en una cassola de terrissa i totes serviran per documentar un recull singular i únic de la cuina que s'elabora a les llars del nostre poble. Les bases ja estan publicades i les podeu trobar en el document adjunt i les inscripcions es poden fer fins el dijous 28 de maig.

Darrera actualització: 29.05.2015 | 08:52