Guanyadores del primer concurs de la cuina vilatortina de cassola

Dilluns, 2 de juny de 2014

Amb la voluntat de continuar reforçant els lligams de la terrissa i la gastronomia, aquest any varem afegir una altra novetat a la Fira del Tupí: el 1r concurs de cuina vilatortina de cassola, on les cuineres aficionades que s’hi van apuntar van presentar peus de porc cuinats amb terrissa i la recepta de com els havien fet.

Han estat 12 participants, tots ells varen rebre un record d’aquest primer concurs, un tupí amb la inscripció de 1r concurs de cuina vilatortina de cassola. El jurat, format per la residenta d’honor de la Fira del Tupí d’enguany, la coneguda avia Remei, el regidor de promoció econòmica i turisme, Josep Company i l’alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez, varen atorgar el tercer premi a Mercè Grau, que va presentar uns peus de porc a la cassola. El 2n premi va ser pels peus de porc desossats i farcits de verdures saltejades amb bacó i xampinyons de Margarita Peroliu. I el primer premi per a la millor cassola fou per Mercè Vilalta, pels seus peus de porc amb castanyes, que s’ha endut un àpat al Mas Albereda per a dues persones. Al finalitzar el concurs la mateixa àvia Remei va cuinar una cassola de peus de porc amb naps i va explicar al nombrós públic assistent, majoritàriament mestresses de casa, petits trucs per cuinar... res se li resisteix a aquesta dona, un pou ple de la riquesa culinària pròpia de la cuina tradicional catalana i que l’Àvia Remei, coneguda sobretot per la seva participació a diferents programes de TV3 i Catalunya Ràdio. Ella ens va presentar d’una manera senzilla però acurada tots aquests trucs, que van interessar tant els qui tot just s’inicien en aquest art com als paladars més experimentats.

Darrera actualització: 2.06.2014 | 14:25