Mor Francesca Masnou, activista cultural de Sant Julià

Dijous, 27 de desembre de 2018 a les 14:30

El passat 23 de desembre va morir a Vic Francesca Masnou, de can Batllic de Sant Julià. Amb 65 anys d'edat ens deixa una persona vinculada tota la vida a l'activitat cultural de Sant Julià. Formà part des dels seus inicis de la revista local "Relleu", des d'on va redescobrir, per exemple, una figura tan cabdal per Sant Julià com la del Pare Manuel Cazador. També va impulsar les festes populars de Sant Roc, i des de llavors no ha deixat mai d'encarregar-se del cant dels Goigs a l'ermita en la diada de Sant Roc. En l'àmbit laboral la Francesca fou professora de Matemàtiques durant 38 anys a l'Institut Jaume Callís de Vic, producte d'una vocació per ensenyar a aprendre.

La Francesca també va ser col·laboradora de la revista Vilatorta, de la Setmana de la Ciència i fou una de les redactores del Mapa del Patrimoni de Sant Julià de Vilatorta.

El funeral se celebrà el dia 24 de desembre a l'església de Sant Domènech de Vic, que estava plena de gom a gom, amb el record emocionat per part de l'Institut Jaume Callís, del professorat jubilat del centre, i de l'Agrupació Astronòmica d'Osona, de qui fou una gran col·laboradora, entre altres.

Les restes de Francesca Masnou reposen al cementiri de Sant Julià de Vilatorta.

Darrera actualització: 27.12.2018 | 16:36