El Consell per la República ja té més de deu mil inscrits. Us hi voleu inscriure?

Dimecres, 7 de novembre de 2018 a les 07:00

El Consell per la República va arrencar el passat dia 30 al saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. La novetat més destacada del consell és que funcionarà amb la participació de la gent. Tothom qui ho vulgui podrà adherir-se a un registre que serà l’eina amb què aquest organisme de dret privat podrà prendre decisions col·lectivament i compartir informació.

El registre permetrà d’elegir els cent membres d’una assemblea de representants que, al seu torn, triaran el Consell per la República. Aquesta assemblea serà formada per cent membres elegits per sufragi entre tots els més grans de setze anys inscrits al registre, entre les quals 25 membres seran de la societat civil, 25 seran electes locals, 25 seran electes legislatius (Parlament de Catalunya, congrés i senat espanyols i Parlament Europeu) i 25 seran residents a l’exterior del Principat.

El consell, el presidirà Carles Puigdemont, que va explicar que serviria per a ‘avançar per la via dels fets’ cap a la independència. I va afegir: ‘El consell ha de fer república de manera desacomplexada i més lliure i segura’, perquè l’estat espanyol no podrà aplicar-hi ‘cap 155’.

Puigdemont va intervenir en l’acte del 30 d'octubre, per videoconferència, de Bèlgica estant, juntament amb Toni Comín. Tots dos, al final de la intervenció, foren ovacionats pels assistents.

 

Darrera actualització: 08.11.2018 | 15:16