Suport unànime del consistori al Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local

Divendres, 26 de setembre de 2014 a les 10:27

El Ple de Sant Julià va donar suport unànime al Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local, acord que simbolitza el compromís de tot el consistori per vetllar per la qualitat i la transparència de la informació pública a curt i llarg termini. L'Ajuntament entén que la nova pàgina web és la principal eina de comunicació que ha de complir amb aquests principis deontològics. Durant els últims mesos, des de que s'ha creat la nova pàgina web, s'ha estat treballant per complir els indicadors pautats pel Decàleg. 

Al llarg del mes d'octubre, el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), realitzarà una nova onada d'auditories a les pàgines webs de tots els ajuntaments de Catalunya per avaluar el grau de compliment dels 41 indicadors bàsics publicats pel Mapa de Bones Pràctiques i que tenen per finalitat garantir major transparència i qualitat.

Sant Julià de Vilatorta, com a municipi de menys de 5.000 habitants, ha de complir amb el 80% dels indicadors, dels quals 22 són d'obligat compliment i sense els quals no es pot aconseguir la certificació Segell Infoparticipa que atorga el mateix LPCCP de la Universitat Autònoma de Barcelona. L'assoliment d'aquesta certificació donaria la garantia que la pàgina web municipal ofereix una informació veraç, de qualitat, institucional -no partidista- i transparent.

En concret, el LPCCP vetlla perquè a les webs municipals s'hi publiqui tota informació relacionada i interessant per tota la població; això inclou no només la informació dels actes de govern, sinó els organitzats per l'oposició i per qualsevol entitat del municipi. En aquest sentit, altres eines informatives com ara el butlletí digital Infovilatorta, que s'envia setmanalment a tot el veïnat que ho hagi sol·licitat, també vetlla per la seva pluralitat i veracitat en la línia del laboratori.

En el següent enllaç podeu ampliar la informació referent al Decàleg de Bones Pràctiques i a les onades d'avaluació. 

Darrera actualització: 26.09.2014 | 11:20