La web de Sant Julià serà guardonada amb el Segell Infoparticipa

Diumenge, 30 de novembre de 2014 a les 15:07

Sant Julià de Vilatorta serà distingit el 22 de desembre d'enguany amb el Segell Infoparticipa per la seva qualitat i transparència. Aquest certificat és un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Consisteix en el resultat d'avaluar les pàgines a partir de preguntes bàsiques sobre la informació que hi apareix. 

Aquest segell garanteix que la pàgina web de l’Ajuntament està complint amb el Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local. En concret, segons l'auditoria realitzada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat de Barcelona (UAB), la web municipal ha assolit en un 95,12% el grau de compliment dels 41 indicadors bàsics publicats al Mapa de Bones Pràctiques. Aquests indicadors tenen per finalitat garantir la major transparència i qualitat. 

Per les seves característiques, com a municipi de menys de 5.000 habitants, la web de l’Ajuntament ha de complir amb el 80% dels indicadors, dels quals 22 són d’obligat compliment i sense els quals no s’obté el Segell Infoparticip@, que atorga el mateix LPCCP. Per tant, s'ha superat el límit amb escreix. Assolir aquesta certificació és la garantia que la pàgina web municipal ofereix informació veraç, de qualitat, institucional –no partidista- i transparent. 

El LPCCP vetlla perquè a les webs municipals s’hi publiqui tota informació relacionada i interessant per tota la població; això inclou no només la informació dels actes de govern, sinó els organitzats per l’oposició i per qualsevol entitat del municipi. Tanmateix altres eines informatives, com ara el butlletí digital Infovilatorta que s’envia setmanalment a tot el veïnat que ho ha sol•licitat, també vetlla per la seva pluralitat i veracitat en la línia del LPCCP.

Darrera actualització: 04.12.2014 | 14:42