El Calendari Vilatortí pel 2019

Dissabte, 5 de gener de 2019 a les 00:00

Aquest 2019 fa 90 anys que Josep Pallàs va construir el casal Núria. Aquest edifici i el parc de les Set Fonts són les obres més emblemàtiques dissenyades i dirigides per Miquel Pallàs, el germà d'en Josep. El casal Núria és un monument al treball artesà, als oficis tradicionals del poble i a la feina ben feta, per aquest motiu li hem volgut dedicar el calendari vilatortí d'aquest any.

Un calendari que com és habitual consta d'un text introductori, en aquesta ocasió redactat per Montse Piqué, regidora d'urbanisme, arquitecta tècnica i responsable de la ruta de l'Arquitectura de l'estiueig i el noucentisme i de Miquel Pallàs. Una trentena de fotografies de Xevi Pona i de l'arxiu de la família Pallàs de Pineda, il·lustren les 34 pàgines de'un calendari que té tres blocs diferenciats. En el primer hi ha el poema, les festes oficials i la presentació del tema. En el segon hi ha els dotze mesos i assenyalades les dates dels actes i activitats programats al llarg de l'any. En l'últim bloc s'hi pot trobar una llista de telèfons d'interès general, els horaris del bus, el calendari fiscal i informació sobre els mitjans de comunicació de l'Ajuntament.

El Calendari Vilatortí és únic, temàtic i exclusiu del nostre poble i des de la seva primera edició l'any 1997 l'Anton Carrera fa un poema ex professo per a cada any.

El Calendari Vilatortí arriba a totes les llars de Sant Julià de Vilatorta juntament amb l'edició de Nadal de la Revista Vilatorta. Si algú no l'ha rebut el pot passar a recollir per les oficines de l'Ajuntament. 

 

Darrera actualització: 14.01.2019 | 09:09