Notícies

 • Punt Jove Tortí 17 de gener de 2019 Canvis temporals al Punt Jove Tortí

  Durant unes setmanes, els serveis i l'horari del Punt Jove es veuen modificats en espera que es cobreixi definitivament el lloc de treball del Punt Jove. Així doncs, de forma provisional, l'horari del Punt Jove serà els dilluns de 5 a 8 a ca l'Anglada. A més, de dilluns a divendres es pot seguir comptant amb el servei de Joventut a través del telèfon 679 26 52 78 (trucades i WhatsApps). La resta de serveis que s'ofereixen a ca l'Anglada no estan afectats per aquests canvis.

 • Concentració per les detencions dels alcaldes de Verges i Celrà 17 de gener de 2019 L'alcalde s'uneix a la concentració de protesta per les detencions dels alcaldes de Verges i Celrà

  L'alcalde de Sant Julià de Vilatorta es va unir ahir, 16 de gener de 2019, a la concentració de protesta per les detencions dels alcaldes de Verges i Celrà, que foren detinguts amb altres 14 persones sense seguir el procediment judicial correcte, i sense cap respecte com a càrrecs electes del seu municipi.

 • Pesta porcina africana 15 de gener de 2019 Ajudem a la pagesia a lluitar contra la pesta porcina africana!

  Arran de la situació de la malaltia Pesta Porcina Africana (PPA) a la Unió Europea, i especialment amb la declaració d’aquesta a Bèlgica, des del Departament d’Agricultura s’estan sumant esforços per a la prevenció de la seva introducció al nostre territori. Sabies que si es declarés un brot de Pesta Porcina Africana causaria un gran perjudici a les explotacions porcines del nostre municipi?

 • Digitalització actes 15 de gener de 2019 Les actes més antigues del Ple de l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta ja es poden consultar per Internet

  Les actes del Ple de l’Ajuntament compreses entre els anys 1870 i 1968 i que són escrites a mà ja són accessibles des de l’eina d’ Arxius Municipals Digitals (AMD)  que gestiona l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona amb l’equip d’arxivers itinerants i que van ser digitalitzades el mes de febrer de l’any passat en el marc del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals, del qual forma part l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta. En total són 3890 documents (3319 actes de sessions ordinàries, 429 de sessions extraordinàries, 141 diligències i 1 índex).

 • Canonada del camí de la Coma 8 de gener de 2019 Resolt el problema de subministrament d'aigua

  A causa de la rebaixada de terreny a la canonada d'aigua que travessa el camí de la Coma es van produir dos talls d'aigua imprevistos en la xarxa d'aigua potable. L'Ajuntament demana disculpes per les molèsties que els treballs de reparació han ocasionat.

 • Calendari 2019 5 de gener de 2019 El Calendari Vilatortí pel 2019

  Aquest 2019 fa 90 anys que Josep Pallàs va construir el casal Núria. Aquest edifici i el parc de les Set Fonts són les obres més emblemàtiques dissenyades i dirigides per Miquel Pallàs, el germà d'en Josep. El casal Núria és un monument al treball artesà, als oficis tradicionals del poble i a la feina ben feta, per aquest motiu li hem volgut dedicar el calendari vilatortí d'aquest any.

 • Consorci per a la normalització lingüística 4 de gener de 2019 Coneixeu el Consorci per a la Normalització Lingüística?

  La principal missió del Consorci és col·laborar amb els ens locals, integrats o no a la institució, per estendre el coneixement de la llengua catalana, fomentant-ne l'ús normalitzat i afavorir la cohesió social en el territori.

 • Festes locals 2019 3 de gener de 2019 Festes locals per al 2019

  D'acord amb el calendari de festes laborals de Catalunya per al 2019 el Ple de l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta ha escollit com a festes locals els dies 10 de juny (dilluns de la segona Pasqua o Pasqua Granada) i el 22 de juliol (dilluns després de la Festa Major).

 • Una borrosa imatge de la Revetlla de Cap d'Any 2019 dels Tupinots 2 de gener de 2019 La revetlla dels Tupinots, un Cap d'Any diferent a Sant Julià

  Els "Tupinots" -consell de juventut- va començar amb molta festa el Cap d'Any a Sant Julià de Vilatorta. La revetlla que van portar a terme al Pavelló la nit de Cap d'Any va permetre al jovent, i a totes les edats, de passar-ho molt bé en una festa de poble, sense que s'hagués d'agafar el cotxe per anar a les revetlles de fora del municipi.

 • Sant Silvestre Vilatortina 2 de gener de 2019 Èxit de participació a la Sant Silvestre Vilatortina

  Gairebé un centener de vilatortins van acomiadar l’any pujant a Sant Llorenç en una marxa lúdica que com és habitual es podia fer caminant, corrent o bé amb bicicleta. Els participants tenien per objectiu arribar a les envistes de Sant Llorenç. Allà, després de tocar l’esquella i recuperar forces amb un bon glop d’aigua, enfilaven el camí de tornada fins a la plaça de l’ajuntament, on els esperava un petit berenar .

 • coNEIX la música 29 de desembre de 2018 L'Aula de Música amplia la seva oferta educativa amb el programa coNEIX la música

  L'Aula de Música de Sant Julià de Vilatorta aposta per una proposta innovadora adreçada a infants de 0 a 36 mesos: un taller musical per a nadons. El projecte coNEIX la música vol treballar aquesta franja d'edat tan sensible. El programa s'iniciarà el gener de 2019 i tindrà lloc tots els dijous, de 15.30 a 16.15 al pavelló esportiu municipal. La professora, Mar Cañellas, impartirà les classes a infants de 0 a 36 mesos amb un acompanyant adult. Per inscripcions: www.emvic.cat

 • Orgànica 28 de desembre de 2018 Els dia de Reis hi haurà recollida de l'orgànica

  Recordeu, que tot i que és festiu, el diumenge 6, dia de Reis, hi haurà recollida de l'orgànica.

 • Francesca Masnou, sempre curiosa per tot el que l'envoltava 27 de desembre de 2018 Mor Francesca Masnou, activista cultural de Sant Julià

  El passat 23 de desembre va morir a Vic Francesca Masnou, de can Batllic de Sant Julià. Amb 65 anys d'edat ens deixa una persona vinculada tota la vida a l'activitat cultural de Sant Julià. Formà part des dels seus inicis de la revista local "Relleu", des d'on va redescobrir, per exemple, una figura tan cabdal per Sant Julià com la del Pare Manuel Cazador. També va impulsar les festes populars de Sant Roc, i des de llavors no ha deixat mai d'encarregar-se del cant dels Goigs a l'ermita en la diada de Sant Roc. En l'àmbit laboral la Francesca fou professora de Matemàtiques durant 38 anys a l'Institut Jaume Callís de Vic, producte d'una vocació per ensenyar a aprendre.

 • Brigada jove 26 de desembre de 2018 Brigada Jove, voluntaris per Sant Julià

  Després dels mesos de més fred de l'any, el nostre poble s'omple d'activitat amb l'arribada del bon temps. Actes com l'Aplec Caramellaire, la Caminada Popular de les Guilleries o la Fira del Tupí són un exemple de les activitats que s'organitzen a Sant Julià. Tots aquests esdeveniments són possibles gràcies a la col·laboració de desenes de voluntaris del poble, que volen ajudar perquè les activitats que s'hi fan siguin un èxit.

 • Protocol lila 25 de desembre de 2018 Sant Julià tindrà un protocol lila

  Durant aquest 2018, l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta ha format part del grup motor en l'elaboració del protocol comarcal per la prevenció  sobre assetjament sexual en l'àmbit públic. Un cop finalitzat aquest protocol marc, des de l'ajuntament es vol crear un protocol propi en temes de prevenció i detecció de totes les manifestacions d'assetjament que es poden donar en certs esdeveniments festius.

 • Calendari fiscal 2019 24 de desembre de 2018 Calendari fiscal del 2019

  Per l'any vinent l'Ajuntament ha situat el cobrament de la taxa per a la gestió de residus urbans -deixalles- a principis de juny, per no fer-la coincidir amb el pagament de l'Impost de bens immobles (IBI). A la notícia podeu consultar les dates de pagament dels impostos i taxes municipals per a l'any 2019.

 • Impostos congelats 23 de desembre de 2018 L'Ajuntament torna a congelar els impostos de cara al 2019

  Per unanimitat del Ple de l'Ajuntament del 29 d'octubre passat es va aprovar la modificació de l'ordenança general de Gestió, Liquidació, Inspecció i Recaptació dels ingressos de dret públic municipal i de diverses ordenaces fiscals per a l'exercici 2019 que no presenten canvis substancials envers les dels últims anys. L'equip de govern va recordar que manté el compromís de no augmentar els impostos durant aquest mandat.

 • selecció de personal 22 de desembre de 2018 L'Ajuntament cobrirà en breu dues places de personal

  L'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta convocarà en breu una plaça d'enginyer municipal i publicarà altre cop la convocatòria de tècnic auxiliar de joventut, que es va aturar per ampliar-ne els aspirants. Així mateix, es preveu la convocatòria per la plaça de conserge dels equipaments esportius del poble.

 • Nadales comerços 21 de desembre de 2018 Els alumnes de l’Aula de Música canten Nadales pels comerços del poble

  El dijous 20 de desembre, els alumnes de l’Aula Municipal de Música de Sant Julià de Vilatorta van sortir a cantar nadales pels carrers del municipi i van parar a cantar en alguns comerços. Anaven acompanyants per alguns pares, i també per membres de les Caramelles del Roser.

 • Marató 18 de desembre de 2018 Les entitats de Sant Julià de Vilatorta i de Vilalleons es van bolcar amb la Marató de TV3

  Un any més les entitats de Sant Julià de Vilatorta i  de Vilalleons es van bolcar amb la Marató de TV3. Des de l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta volem donar les gràcies a les AMPES de l’Escola Bellpuig, del Col·legi el Roser i de la Llar d’Infants Patuleia per liderar aquesta iniciativa, juntament amb altres entitats com Mans Manetes o els Geganters de Vilatorta i Vilalleons que també es van sumar a la causa.

 • Foto de grup dels guardonats 18 de desembre de 2018 Dante Miravet rep el Premi a la Dedicació Sardanista

  En una gala celebrada el 15 de desembre passat al Teatre del Casal Montblanquí de Montblanc, la Confederació Sardanista de Catalunya va lliurar el premi a la Dedicació Sardanista a Dante Miravet per la seva activitat com a dansaire, entrenador i capdanser en diverses colles sardanistes i per ser un dels impulsors del renovat Aplec Comarcal d’Osona.

 • Osona Camina 17 de desembre de 2018 Trobada d'Osona Camina

  La celebració dels actes de la Marató va coincidir amb la trobada d’Osona Camina al nostre municipi. Es tracta d’un grup que organitza trobades periòdiques durant l’any per anar a caminar descobrint diversos indrets de la comarca.

 • Beca de recerca 17 de desembre de 2018 Convocada la cinquena edició de la Beca de recerca Josep Romeu 2019-2020

  L’objecte de subvenció d’aquesta convocatòria és finançar projectes inèdits de recerca i estudi de diversos camps referits a Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons.

 • Camí de la Carena 1 16 de desembre de 2018 Reparació del ferm del camí de la Carena

  L’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta ha reparat el ferm del revolt del camí de la Carena al final de la pujada que ve de la Boscana. Aquesta actuació s’emmarca en el pla de millores de camins rurals que porta a terme l’Ajuntament i el Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

 • Font del Ferro 1 16 de desembre de 2018 l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona fa actuacions de millora a la Font del Ferro

  Aquestes actuacions tenen la finalitat d'adequar la zona de la font i el seu entorn i al mateix temps impedir l’accés motoritzat que darrerament ha degradat força l’espai. 

Darrera actualització: 15.03.2014 | 09:40
Darrera actualització: 15.03.2014 | 09:40